• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Виставка "Чарівний світ української писанки"

Виставка "Чарівний світ української писанки"

2016-04-27

/Files/photogallery/877/DSCN3083.JPG

Я писалаписаночку
Писала,
писала,
Щоби
таяписаночка
Славу здобувала.

Коли приходить весна на Україну, пробуджується і воскресає природа, відроджується життя і надходять Великодні свята, сідають люди у своїх оселях біля печей, свічок і беруться за давнє-прадавнє ремесло - розписування писанок…

З метою залучення дошкільнят до збереження культурних і духовних цінностей, історичної спадщини українського народу та традицій національної культури, напередодні свята Великодня у Бородянському дошкільному навчальному закладі «Буратіно» організовано виставку «Чарівний світ української писанки». У роботі виставки прийняли участь вихованці нашого закладу, їхні батьки, педагоги.

Правду кажуть, що писанка — це шедевр мініатюрного мистецтва, в якому людина відображає усі сторони свого життя — історію, звичаї, традиції, вірування, естетичні уявлення, поетичні бажання та власні мрії. Цю думку стверджує і розмаїття сюжетних композицій та неповторність кольорових гам писанок, представлених на виставці.

Сподіваємось, що виставка лише перший етап у відновленні і збереженні традицій українського писанкарства для наших вихованців, що в майбутньому вони шануватимуть та примножуватимуть їх.

Кiлькiсть переглядiв: 130

Коментарi